Woning verkopen

De woningmarkt is voortdurend in beweging. Makelaarshuis Van Leeuwen zorgt voor een goede begeleiding gedurende het gehele verkoopproces. Met kennis van de markt en een optimale woningpresentatie, dragen wij bij aan het gewenste resultaat: de verkoop van uw woning.

Stap 1: Plan

Heeft u het plan om uw woning te verkopen? Dan maken wij graag kennis met u om uw wensen en uw situatie te bespreken. Hiervoor kunt u vrijblijvend een afspraak maken. Tijdens deze afspraak bespreken wij uw wensen en inspecteren wij uw woning. Hierdoor kunnen wij een realistische inschatting maken van de waarde van uw woning. Op basis van deze inspectie en een verder gedegen marktonderzoek, stellen wij het verkoopadvies op. Dit advies zullen wij daarna aan u presenteren. Als u besluit uw woning door ons te laten verkopen, gaan we samen door naar stap 2.


Stap 2: Presenteren van de woning

Een succesvolle verkoop begint met de presentatie van uw woning. Hiervoor zetten wij verschillende communicatiemiddelen in:

  • Professionele foto’s
  • Video’s
  • Plattegronden
  • Pakkende teksten op de website en op Funda.nl
  • Social media.


Stap 3: Bezichtigingen

Na een perfecte presentatie, is het de verwachting dat er aanvragen voor bezichtigingen komen. Wij verzorgen en begeleiden deze bezichtigingen voor u. Wij plannen deze bezoeken in overleg met u en na afloop van de bezichtiging stellen wij u op de hoogte hoe het is gegaan. Zowel voor u als voor de potentiële koper zijn wij goed bereikbaar (ook na kantooruren). 


Stap 4: Onderhandelingen

Na ontvangst van een bod op uw woning, gaan wij met de geïnteresseerde bieder in onderhandeling. Hierbij zijn hoogte van het bod in combinatie met de bijbehorende gestelde voorwaarden van belang. Tijdens de onderhandelingen, zullen wij in nauw contact staan met elkaar. 


Stap 5: Koopakte en notaris

Op het moment dat er vanuit de onderhandelingen een akkoord is bereikt, zullen wij de koop officieel vastleggen in een koopovereenkomst. Hierin worden alle afspraken tussen koper en verkoper vastgelegd. Op het moment dat wij deze koopakte hebben doorgenomen en alles duidelijk is, kan deze akte met een goed gevoel worden ondertekend. Na de ondertekening zorgen wij ervoor dat de koopovereenkomst naar de gekozen notaris gaat. Verder begeleiden wij het gehele proces tot aan de overdracht bij de notaris.